EconomicPOLITIC

Cereri pentru mai mult de jumătate din fondurile alocate dezvoltării localităţilor, la o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte

Last Updated on mai 24, 2022 by Romeo Crismaru

Autorităţile locale au depus cereri pentru mai mult de jumătate din fondurile de 2,7 miliarde de euro alocate dezvoltării localităţilor prin PNRR, la o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte.

„După o săptămână de la deschiderea apelurilor de proiecte, peste 50% din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Fondul Local au fost accesate de autorităţile locale, ca urmare a depunerii a 2.609 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităţilor şi infrastructură prietenoasă cu mediul”,  anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, şi, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanţează construcţia de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic. De asemenea, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi puncte de reîncărcare, şi va realiza piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.

Numărul de proiecte depuse şi bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului, la adresa: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button