SOCIAL

Cinci transplanturi de rinichi, în numai o săptămână, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi

Last Updated on aprilie 8, 2022 by Romeo Crismaru

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi au efectuat, în decurs de o săptămână, cinci transplanturi de rinichi, un număr remarcabil de intervenţii chirurgicale într-un interval de timp atât de scurt, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, a declarat că în primele trei luni şi jumătate ale acestui an au fost realizate 20 de transplanturi renale. Numărul este mult mai mare faţă de 2021, când s-au făcut, pe toată durata anului, în total 32 de astfel de intervenţii.

„Sunt cinci pacienţi în şapte zile transplantaţi, patru de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, în urma prelevărilor de organe făcute la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Unul dintre primitori este din Galaţi, are 51 de ani, făcea dializă de 3 ani de zile la Galaţi, este cunoscut cu diabet zaharat de tip 1. Aceasta este o boală care se poate complica cu nefropatie diabetică şi este principala cauză care duce la insuficienţă renală”, a declarat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button