ACTUALITATE

Cine merge la piscină sau ștrand riscă infecții cu candida, stafilococ sau otită

Last Updated on iulie 13, 2023 by Erceanu Ileana

Medicul Adrian Marinescu spune că mersul la piscină sau la ștrand, dar și scăldatul în diverse ape, poate deveni periculos.

Dacă nu este tratată corect apa, există diverse infecţii, începând de la infecţii ale pielii, continuând cu faptul că, daca merg desculţ, mai ales în jurul piscinei şi la marginea piscinei, există riscul să fac aceste infecţii.Sunt infecţii de tip micoze, cum ar fi candidoza, putem vorbi de stafilococ, adică sunt destul de multe microorganisme care pot să dea nu neapărat infecţii severe, dar care pot să fie supărătoare.

Atunci când apa este tratată cu clor, cum este corect, este şi riscul ca părul să se decoloreze, apropo de protecţia pe care trebuie să o am. Există infecţii la nivelul urechilor, adică otite. Este adevărat că sunt infecţii care se rezolvă, de cele mai multe ori, fără complicaţii, dar sunt şi persoane care vin cu forme cronice, cu infecţii ale pielii care se rezolvă pe o perioadă lungă de timp, deci mai bine ar fi să ne protejăm”, a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase”, la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button