METEO

Cod galben de ploi cu caracter torențial în 25 de județe

Last Updated on mai 29, 2024 by Erceanu Ileana

 Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină în mai multe județe din țară.

Meteorologii au anunțat ploi, vijelii și grindină pentru 25 de județe care se află astăzi sub atenționare meteorologică de Cod Galben. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zonele aflate sub alertă vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp. ANM a emis pentru ziua de, miercuri – 29 mai, o avertizare meteo cu Cod galben, valabilă pe tot parcursul zilei, de ploi, vijelii și grindină pentru 25 de județe. În zonele vizate cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp. De asemenea, pentru intervalul 29 – 30 mai se află în vigoare o avertizare meteo de ploi, vânt și grindină. Intervalul de valabilitate este,  29 mai, ora 10.00 – 30 mai, ora 20.00.

În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Județele aflate sub atenționare meteo de Cod Galben sunt: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button