EVENIMENT

COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȚIȚEICA”, 104 DE EXCELENȚĂ

Last Updated on mai 18, 2023 by Romeo Crismaru

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Țițeica” au sărbătorit astăzi, într-un cadru festiv, 104 ani de la înființarea prestigioasei unități de învățământ, eveniment la care au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ramona Cupă, în semn de respect pentru corpul profesoral și elevii care prin munca și rezultatele lor fac cinste județului Mehedinți, Colegiul aflându-se la momentul actual în primele 10 licee din țară.

„Îi felicit pe toți cei 77 de elevi ai Colegiului Național GHEORGHE ȚIȚEICA care anul acesta au participat la olimpiadele naționale la diverse materii. Participarea la această etapă a olimpiadei arată preocuparea fiecăruia pentru învățătură, munca și eforturile depuse, alături de dascăli! Dincolo de performanțele școlare, apreciez că la Colegiul Național ”Gheorghe Țițeica”, elevii primesc o educație sănătoasă pentru viață, iar în semn de apreciere, am înmânat o diplomă, pentru profesionalism și performanță!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

RAMONA CUPĂ: „Munca acestor minunați elevi și a cadrelor didactice ne face cinste tuturor”

Un mesaj emoționant a transmis sărbătoriților de astăzi și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, RAMONA CUPĂ. Pentru doamna vicepreședinte, emoția a fost dublă, deoarece fiica ei, Sara, este eleva prestigiosului colegiu, iar astăzi a evoluat pe scenă la spectacolul oferit cu prilejul aniversării a 104 de existență a colegiului.

„Ne aflăm din nou la ceas aniversar pentru această școală de excepție, COLEGIUL NAȚIONAL GHEORGHE ȚIȚEICA, cel care a depășit un secol de existență. A devenit deja o normalitate să vorbim despre rezultatele remarcabile de aici, despre cadrele didactice de aici, dar și despre elevii care au dus peste tot faima acestei școli și a județului Mehedinți. Munca acestor minunați elevi și a cadrelor didactice ne fac cinste tuturor, iar astăzi, când acest minunat colegiu împlinește 104 ani, se poate mândri cu un binemeritat loc între primele 10 licee din România. Mă bucur din suflet că astăzi am participat, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la bucuria împărtășită a elevilor de aici și am trăit clipe de emoție alături de ei”, a declarat Ramona Cupă.

„Ca vicepreședinte al Consiliului Județean sunt mândră de faptul că administrația publică locală a investit în permanență în școlile mehedințene și a realizat că de aici putem cel mai bine să privim cu încredere către viitor, prin ochii acestor minunați copii. Ca părinte sunt și mai mândră și fericită că fiica mea face parte din colectivul de elevi ai acestei școli minunate. Vă doresc din tot sufletul să păstrați mereu vie flacăra educației de calitate, să vă îmbogățiți anual palmaresul cu rezultatele extraordinare cu care ne-ați obișnuit și să rămâneți mereu pe primul loc”, a mai adăugat vicepreședintele CJ Mehedinți.

Ramona Cupă și-a exprimat, de asemenea, atașamentul față de cadrele didactice, care traversează acum un moment delicat: „În această perioadă grea pentru profesori, vă doresc stimați dascăli să fie găsită o cale de reconciliere, iar guvernanții să înțeleagă în sfârșit care vă sunt dorințele, speranțele și nevoile reale, iar criza din educație să se încheie cât mai curând. Vă doresc un sincer la mulți ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button