Economic

Compania Enel, vânată de Greci

Last Updated on octombrie 26, 2022 by Erceanu Ileana

Compania Publică de Electricitate a Greciei  pregăteşte o mişcare importantă de extindere pe piaţa energetică, urmărind să achiziţioneze 70 la sută din filiala grupului italian Enel în România, într-o tranzacţie care evaluează  întreaga companie Enel România la 1,8 miliarde euro, relevă date analizate de Profit.ro, informează News.ro.
Un memorandum de înţelegere a fost deja semnat între cele două mari grupuri, PPC şi Enel, acordul fiind evaluat la 1,3 miliarde de euro în capitaluri proprii şi 70% reprezentând datoriile filialei, inclusiv împrumuturi. Discuţiile conducerii PPC cu băncile greceşti Ethniki, Piraeus, Alpha Bank, Eurobank, Attica şi Optima vor începe in perioada imediată, pentru finanţarea unei părţi din investiţie, conform Profit.ro.
Public Power Corporation (PPC) este cea mai mare companie de electricitate din Grecia, iar Enel este un gigant pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile, activând în peste 30 de ţări din lume şi având o capacitate totală instalată de peste 88 GW.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button