EDITORIAL

CONSPIRAȚIA ȘACALILOR

Last Updated on iulie 27, 2023 by Romeo Crismaru

de Romeo Crîșmaru

Mi-am făcut din nou cruce și din nou scuipat de trei ori în sân, rostind „piei satană!”. Și asta nu pentru că șacalii de la Orșova s-au făcut de râs după ce ADRIAN CICAN, demis de 8 ori, s-a întors, tot de atâtea ori, la conducerea Spitalului Municipal Orșova. Cican s-a întors, dar acum are alte probleme și mai bizare.

Mafia politico-administrativă din Orșova acționează aidoma actorilor nătângi din filmele cu proști. Mai exact, la spital se află un aparat RMN, adus de Cican, în cont există o donație consistentă, adusă tot de Cican, dar ciudații nu vor să aprobe cheltuirea sumei în interesul pacienților. Ei, asta da! Asta chiar e culmea răutății supreme!

De fapt, m-am tot interesat, și pe la cei în vârstă, care au trăit anii strămutării, văzându-și orașul înghițit de ape, și pe la amatorii de legende cu iz fantastic, și am tras o concluzie asupra căreia pot exista atât critici, cât și suspiciuni, dar care explică multe dintre chinurile prin care micul municipiu de la Golful Cerna trece de la așa-zisa revoluție încoace. Concluzia este una singură: pare un oraș lovit de blesteme crunte! Numai așa se explică faptul că e condus prin practici mafiote și înzestrat cu conducători slabi și uneori labili. Unii ar spune că e pradă șacalilor, înțelegând aici epitetul figurativ al termenului, așa cum este el descris în DEX: „persoană rapace, hrăpăreață, josnică”.

Un oraș a cărui populație a ajuns ca a unei comune, miluit pe nedrept și nemeritat cu rangul de municipiu este lovit de blestemul neputinței permanente. Deși este superb, din punct de vedere turistic, este jalnic la toate capitolele. Aici nu s-au atras fonduri europene semnificative, turiștii au fost fugăriți de pe cea mai frumoasă faleză, aici apa curgea pe străzi în permanență, iar la robinet mai tot timpul venea apă de culoare maronie, aici străzile sunt măturate manual, cu mătura, ca acum 50 de ani, și doar aici tronează, în centrul civic, un ghetou mizerabil, denumit generic „California”.

Totuși, acest obscur și trist orășel își clădise ceva faimos, ceva care îl făcea oarecum cunoscut peste tot: un spital de excepție, preferat de pacienți din toată Oltenia și din Banat, în dauna unor spitale județene mult mai mari. În acest spital, un om se zbate să facă minuni, iar un consiliu de administrație manevrat de un baron local se chinuie să îl dărâme. Este de noaptea minții să acționezi prostește, blocând bugetul unui spital, doar pentru a demonstra că nu are Orșova nevoie de un aparat RMN, deși repet, acțiunea aceasta nu e doar mârșavă, ci și stupidă.

Șacalii care mai anul trecut veneau să îi ceară să demoleze o construcție pentru că o făcuse peste o rampă împuțită și mizeră, în mintea lor bolnavă fără autorizație, au încercat de fapt să îl umilească pe Cican și să îl transforme în ceea ce lor, șacalilor, le plăcea nespus: într-o marionetă, într-o maimuță imbecilă care să dea din cap când ei băteau din picior. Și pentru că nu a acceptat, acum pedepsim pacienții. Nu vă e rușine, imbecililor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button