ACTUALITATE

Continuă demersurile pentru preluarea drumului de acces spre Piciorul Podului lui Traian

Last Updated on aprilie 19, 2023 by Erceanu Ileana

Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin demarează noi runde de negocieri pentru a prelua spre reabilitare, drumul de acces către ruinele Piciorului Podului lui Traian.

Din cei 1300 de metri cât are lungime acest tronson, doar 300 de metri aparțin municipalității, restul aflându-se în proprietatea Ministerului Transportului și a Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu. De ani de zile autoritățile locale încearcă să preia acest drum în întregime pentru reabilitare, însă de fiecare dată au primit răspunsuri negative la aceste solicitări.

Drumul care asigură accesul către Piciorul Podului lui Traian, unul dintre cele mai valoroase vestigii istorice ale Severinului, se află de ani de zile într-o stare continuă de degradare, spre nemulțumirea severinenilor care tranzitează această zonă, cât și a autorităților locale.

Municipalitatea nu poate interveni în reabilitarea acestui drum din cauza faptului că deține în proprietate doar 300 de metri din cei 1300 cât are lungime totală acest tronson. Ministerul Transporturilor și APDF Giurgiu, deținătorii legali ai drumului au refuză de ani de zile să aprobe preluarea și reabilitarea drumului de către primăria Severinului.

În prezent, primăria Severinului pregătește noi negocieri cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai Administrației Portuare în vederea preluării și reabilitării acestui drum, aflat în mare parte, în proprietatea acestor instituții ale statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button