ADMINISTRATIE

CONTRACTUL PENTRU REABILITAREA CENTRULUI DE PLASAMENT DIN GURA VĂII A FOST SEMNAT

Last Updated on martie 13, 2023 by Romeo Crismaru

Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, a semnat astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Clădire Centru Plasament nr. 3 Gura Văii, în vederea creșterii eficienței energetice”.

Valoarea totală a proiectului este de: 2.280.641.62 lei, cu TVA.

În cazul acestui obiectiv, Consiliul Județean acoperă cheltuielile neeligibile, în valoare de 80 000 euro. Am speranța că investițiile care se fac la centrele DGASPC vor oferi un cadru prietenos pentru cei care au nevoie de astfel de servicii.

Centrul de Plasament de la Gura Văii este o clădire construită în urmă cu 35 de ani care, după implementarea proiectului, va oferi un microclimat confortabil beneficiarilor.

Principalele lucrări constau în:

înlocuirea tâmplariei existente cu tâmplarie performantă energetic, termoizolarea suplimentară a podului și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire aferentă părților comune și refacerea distribuției de apă caldă menajeră, montarea de echipamente de ventilare mecanică cu recuperare de caldură, montarea de sisteme alternative de producere a energiei – panouri solare și panouri fotovoltaice, montarea de sisteme de umbrire.

Contractul este finanțat prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale, Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button