ACTUALITATE

Controale ample în trafic pe raza județului Mehedinți

Last Updated on aprilie 22, 2024 by Erceanu Ileana

În acest weekend, polițiștii au desfășurat acțiuni ce vizează prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor cu violență sau pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive.

Acțiunile organizate împreună cu efective de jandarmi, au urmărit, de asemenea, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, combaterea excesului de viteză pe drumurile naționale și județene, dar și respectarea legislației rutiere de către toți participanții la trafic.

În  această perioadă au fost organizate 31 acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, au fost dispuse 24 de filtre rutiere, fiind angrenați 558 de polițiști și 86 de jandarmi, în mediul urban și rural, iar în aplicația eDAC au fost verificate 1.235 de persoane.

Deasemenea, au fost aplicate 738 sancțiuni contravenționale în valoare de 251.450 de lei, au fost efectuate 239 de testări pentru depistarea consumului de alcool și droguri, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 96 de permise de conducere și retrase 23 certificate de înmatriculare.

La data de 19 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Vânju Mare au depistat un bărbat de 52 ani, din comuna Corlățel, în timp ce conducea o bicicletă pe DJ606, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.320 lei.      

Tot la data de 19 aprilie, polițiștii au depistat un bărbat de 56 ani, din comuna Pădina, în timp ce conducea o bicicletă pe raza satului Iablanița, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.980 lei.

În data de 20 aprilie, polițiștii orșoveni au depistat un cetățean străin, de 66 ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.57, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei, iar ca măsură complementară s-a reținut permisul de conducere.

La  aceeași dată de 20 aprilie, a fost depistat un bărbat de 54 ani, în timp ce conducea o bicicletă pe strada Republicii, din orașul Vânju Mare, iar în urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 990 lei.

Tot la data de 20 aprilie, a fost depistat un bărbat de 40 ani, din comuna Feleacu, județul Cluj, în timp ce conducea o bicicletă pe D.J.561A în localitatea Gvardenița, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.320 lei.

La data de 20 aprilie, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 59 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală pe D.J.561A, în  localitatea Gvardenița, având o alcoolemie de 0,28 mg/l în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 lei.

La data de 21 aprilie, polițiștii Postului de Poliție Salcia  au depistat un bărbat de 46 ani, din comuna Pristol, în timp ce conducea o bicicletă pe D.N. 56 C, în localitatea Gârla Mare, având o alcoolemie de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul a fost sancționat contravențional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button