SOCIAL

Controale în toate fermele de animale

Last Updated on februarie 13, 2024 by Erceanu Ileana

Crescătorii de animale sunt obligați să ceară la DSVSA emiterea unei noi autorizații sanitar veterinare/Certificat de înregistrare.

 Direcțiile veterinare vor evalua în perioada următoare toate fermele de animale, exploatațiile comerciale de tip A, mijloacele de transport animale vii, precum și alte categorii de unități ce derulează activități în domeniul creșterii și exploatării animalelor, conform unui ordin al ANSVSA, publicat  în Monitorul Oficial.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin structurile teritoriale (DSVSA), va evalua toate fermele de animale, exploatațiile comerciale de tip A, mijloacele de transport animale vii, precum și alte categorii de unități ce derulează activități în domeniul creșterii și exploatării animalelor. Verificările vor viza în mod deosebit respectarea normelor de biosecuritate în creșterea și exploatarea animalelor precum și asigurarea condițiilor de bunăstare a acestora.

Toate exploatațiile comerciale de animale precum și operatorii/administratorii altor obiective de interes zootehnic au obligația de a transmite/depune o cerere scrisă la DSVSA județean pentru evaluarea și emiterea unei noi Autorizații sanitar veterinare/Certificat de înregistrare.

”Pentru unitățile care dețin autorizație sanitar-veterinară, respectiv pentru unitățile care dețin certificat de înregistrare sanitar-veterinară la data intrării în vigoare (7 februarie n.r) a ordinului nr. 10/2024 și sunt supuse autorizării/înregistrării sanitar-veterinare, direcțiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a municipiului București, după o nouă evaluare, în baza documentației actualizate pot emite autorizația sanitar-veterinară, respectiv certificatul de înregistrare fără a mai fi percepute tarifele prevăzute în Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014, cu modificările si completările ulterioare”, se arată în ordinul publicat în Monitor.

Sursa: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button