ACTUALITATE

Controale și amenzi în trafic

Last Updated on iunie 19, 2023 by Toma Mihai

Sursa foto: Poliția Rutieră

În ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.
Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 325 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 67 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 44 care nu au purtat centura de siguranţă. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 88.000 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 23 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple elocvente:

 • La data de 17 iunie a.c., ora 19.50, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Cujmir au depistat, în trafic, un bărbat de 26 de ani, din comuna Obârșia de Câmp, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 562, în localitatea Dârvari, având exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 • La data de 18 iunie a.c., ora 16.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 26 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cernei, în municipiul Orșova, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.
  În urma testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest, a rezultat o valoare pozitivă pentru substanța cocaină, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.
  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 • La data de 18 iunie a.c., ora 18.30, lucrătorii polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat, în trafic, un bărbat de 37 de ani, din comuna Oprișor, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cernei, în municipiul Orșova, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.
  În urma testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest, a rezultat o valoare pozitivă pentru substanțele psihoactive cocaină, benzodiazepenes, cannabis și methamphetamine, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.
  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button