SOCIAL

Cum faci diferența între roșiile românești de cele de import

Last Updated on mai 26, 2022 by Toma Mihai

Roșiile sunt preferate de toată lumea. Fie că sunt consumate în salate, fie că sunt folosite la zarzavaturi, bulioane sau suc de roșii, oamenii caută să consume un produs cât mai natural, așa cum era odată. Cum mulți dintre noi ne aprovizionăm de la piețele din supermarketuri, roșiile de import sunt consumate în cantități mult mai mari decât cele autohtone.

Cum facem diferența dintre cele două tipuri de roșii și care sunt avantajele și dezavantajele consumării unuia sau altuia?

Diferența dintre aceste tipuri de roșii se face în primul rând datorită formei lor. Dacă roșiile românești au de obicei forme neregulate, cele de import au aceeași formă. Cele românești au diverse dimensiuni, coaja ușor crăpată sau ondulate la codiță. Roșiile din import sunt întotdeauna perfect rotunde, netede, lucioase și arătoase.

Pe de altă parte, roșiile autohtone, crescute în pământ, au zone portocalii sau galbene în jurul codiței. Aceste pete gălbui arată de fapt concentrația de zahăr din fruct și arată cât este de gustoasă. Multă lume se ferește de roșiile cu partea superioară îngălbenită de teamă că au fost stropite intens cu substanțe chimice.

Cei din mediul urban au înțeles cât este de important să consume alimente cât mai naturale, bio, așa cum spune toată lumea, astfel că au început să caute să cumpere produse cât mai naturale. Mulți preferă să caute câțiva producători locali de pe lângă marile orașe pentru a cumpăra roșii. Ei preferă să le consume în stare proaspătă, iar cei care au mai mult timp liber să facă și zarzavaturi din ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button