ACTUALITATE

Dacă ți-au expirat buletinul sau permisul de conducere în pandemie, 6 iunie este ultima zi

Last Updated on iunie 2, 2022 by Toma Mihai

În contextul pandemiei, actele personale ale românilor au fost prelungite automat, indiferent dacă vorbim despre cartea de identitate sau permisul de conducere. Acum, toate vor expira pe 6 iunie.

Prelungirea valabilității actelor de identitate și a permiselor de conducere a fost posibilă în România prin intermediul Legii 55/2020. Aceasta stabilește că “valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”. În contextul în care, potrivit HG 171/2022, s-a încheiat starea de alertă pe 8 martie 2022, persoanele care au documentele expirate în această perioadă le pot folosi până la data de 6 iunie 2022.

Lista documentelor care au fost vizate de acel efort legislativ este semnificativă și include buletinul, cartea de identitate, viza de flotant, permisele auto și, în anumite cazuri, autorizațiile de circulație provizorie. Singurele care nu s-au prelungit sunt inspecțiile tehnice periodice la mașină și nici pașapoartele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button