EVENIMENT

Delirul administrației locale din Orșova: Vrei manager la spital? Jură-te că nu îl dotezi cu RMN!

Last Updated on februarie 4, 2024 by Romeo Crismaru

NOAPTEA MINȚII! Administrația locală psihotică de la Orșova și-a dat recent examenul delirului suprem. Pentru a-i aproba managerului interimar de la Spitalul Municipal să facă cheltuieli necesare spitalului, l-au pus să jure că nu va da un leu pentru RMN. Interimarul de la spital este ofițer în rezervă al DGA Mehedinți și supus loial unei găști nebune care formează ceea ce normal ar trebui să fie Consiliul Local.

După ce l-au demis din funcția de manager al Spitalului Municipal, pentru a noua oară, pe Adrian Cican, primarul și Consiliul Local din cel mai prăpădit și sărac municipiu al țării, Orșova, au adus ca interimar un fost ofițer DGA pensionar, pe numele său Gheorghe Preda. Nu știm ce are în comun acesta cu managementul unui spital, dar observăm că este foarte bine directionat și, mai ales, foarte ascultător.

Cum înainte de a-l demite pe Cican, acestuia nu i s-a aprobat niciun credit bugetar, din banii proprii ai unității sanitare, interimarul a încercat și el să ceară mila mărețului Consiliu Local, deschiderea de credite bugetare pentru a putea plăti cheltuielie normale ale spitalului, adică medicamente, utilități, materiale sanitare, servicii de mentenanță ale aparaturii medicale. Doar că interimarul Gheorghe Preda s-a dus în fața Consiliului Local cu căciula în mână și a cerut bani, jurând că îi va cheltui doar așa cum socoate Consiliul Local. Ca o paranteză, delirantul și psihoticul Consiliu Local se comportă de parcă ar fi cel puțin o comisie parlamentară de anchetă din Senatul American, deși e doar o umilă adunare de interese.

În sprijinul doleanțelor sale, interimarul a formulat și o cerere către Măria-Sa Consiliul Local, iar eu personal, vă jur că o asemenea cerere nu am mai văzut în peste 50 de ani de viață. Cred că nici pe vremea Partidului Comunist nu se ducea nimeni cu o asemenea cerere la tovarășul prim secreatr sau la tovarășul cel mai iubit fiu al poporului.

Dincolo de solicitarea umilă către „împărăție”, în care se precizează concret pentru ce se folosesc banii, la finalul cererii inedite vine bomba: Se arată în final, ca un sfânt angajament, ca un jurământ solemn, următoarele: „Din această deschidere de credite bugetare pentru luna ianuarie 2024 nu se vor face plăți pentru cheltuielile generate de aparatul RMN”. Ceva mai aiuritor nici că poate exista! Mai exact, în Spitalul Municipal Orșova zace un aparat RMN care nu poate fi pus în funcțiune pentru că onor Consiliul Local nu vrea. Și dacă nu vrea, nu vrea și gata! Între timp, aparatul generează cheltuieli de întreținere fără de care riscă să se transforme într-o bombă cu radiații (reamintim Consiliului Local cel doct, că RMN vine de la REZONANȚĂ MAGNETICĂ NUCLEARĂ!).

Înainte de a vă prezenta adresa de noaptea minții, mai trebuie să spunem orșovenilor că Spitalul Municipal din Orșova are excedent bugetar, se autofinanțează, nu primește niciun leu de la bugetul local, dar pentru a cheltui propriii bani trebuie să ceară voie Consiliului Local, consiliu care s-a transformat într-un monstru hidos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button