ADMINISTRATIE

Demolarea Fântânii PARALELA 45, amânată! Haos la Primăria Baia de Aramă

Last Updated on iulie 31, 2023 by Romeo Crismaru

Ambiția primarului de la Baia de Aramă, Ionuț Tudorescu, de a demola Fântâna PARALELA 45, pentru a construi un sens giratoriu, mai are de așteptat. Primarul a realizat absurdul intenției sale și la ședința de azi și-a retras proiectul stupid de pe ordinea de zi.

Deși situația economică a Primăriei din Baia de Aramă este varză, Spitalul Orășenesc este îngropat în datorii și la un pas de a fi închis, iar satele limitrofe nu au apă și canalizare, primarul Ionuț Tudorescu a găsit alte priorități pentru comunitatea care l-a ales în anul 2020. Pur și simplu i s-a pus pata ape fântâna arteziană construită cu ani în urmă de fostul primar Rafael Dunărințu. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Baia de Aramă din 31 iulie 2023 se afla un proiect inițiat de primar, dar pe care acesta l-a retras. Primarul nu a fost prezent la ședință, dar a intrat online.

Deși anunțat cu surle și trâmbițe de către primarul orașului Baia de Aramă, că fântâna „Paralela 45” – simbol al orașului va fi demolată și în locul ei va fi construit un sens giratoriu către o stradă cu sens unic, la începutul ședinței acesta a decis să retragă proiectul.

Din cei 8 consilieri prezenți fizic, nici unul nu ar fi fost de acord cu acest proiect de demolare a unui bun public ce a costat 400.000 de leu (4 miliarde de lei vechi), în contextul în care ar fi fost nevoie de cheltuirea altor 4 miliarde de lei vechi. Toate astea în timp ce Spitalul Orășenesc Baia de Aramă este pe punctul de a se închide din cauza datoriilor acumulate prin neplata facturilor la medicamente și alte cheltuieli necesare funcționării.

Consilierul local Bogdan Cezar Alexandru, despre demolarea fântânii:

Tot la capitolul bani aruncați aiurea putem nota un sintetic de minifotbal în incinta stadionului precum și a unui teren de tenis, care nu poate fi dat în folosință datorită spațiului adiacent, și care zace nefolosit de 9 luni de zile, care nu produce nici un leu, întrucât nu îl folosește nimeni, în timp ce a costat aproximativ 4 miliarde de lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button