ACTUALITATE

Descinderi în Timișoara și Strehaia, la hoții de catalizatoare auto

Last Updated on noiembrie 23, 2022 by Romeo Crismaru

foto: expressdebanat.ro

Hoții care au terorizat șoferii, furând catalizatoare auto au fost săltați de mascați.

Poliţiştii din Deva, au făcut 10 percheziţii  în Timişoara şi în Strehaia, la persoanele care se ocupau cu furtul de catalizatoare auto. În urma percheziţiilor, pe langă altele, poliţiştii au găsit droguri şi un pistol. Trei bărbaţi au fost arestaţi pentru furt calificat, deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Şase percheziţii au avut loc la Timişoara şi patru la Strehaia. Au fost emise 3 mandate de aducere. „Activităţile investigative au avut ca rezultat depistarea şi reţinerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timişoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din oraşul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificate şi ridicate pentru cercetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanţelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale”, transmite IPJ Hunedoara.

Cei trei ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la autoturisme parcate la Deva, în perioada mai-octombrie 2022, creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei. „Totodată, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Cei trei bărbaţi au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button