ACTUALITATE

Descinderi și confiscări de arme ilegale

Last Updated on aprilie 7, 2022 by Romeo Crismaru

O amplă acțiune desfășurată la nivel național a vizat confiscarea a 88 de arme letale și neletale, dar și peste 1.200 de cartușe. Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii au efectuat, la nivel național, 33 de acțiuni și 207 controale pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

În domeniul armelor, au fost derulate 29 de acțiuni și 174 de controale, în urma cărora au fost indisponibilizate sau confiscate: 88 de arme (1 armă letală, deținută ilegal, 74 de arme neletale supuse autorizării, deținute ilegal, 6 arme letale, deținute legal, și 7 arme neletale supuse autorizării, deținute legal), 1.276 de cartușe, deținute legal, de diferite calibre, un dispozitiv de stocare a imaginilor redate de camerele de supraveghere, 3 camere de supraveghere portabile și 1 dispozitiv de ochire pe timp de noapte, scrie Mediafax.

De asemenea, au fost constatate 19 infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și contrabandă calificată. Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 9 persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic. A fost suspendată activitatea unei persoane juridice, având calitatea de armurier autorizat, pentru 3 luni și au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button