SOCIAL

Deși prețurile au fost plafonate, lemnele de foc tot mai scumpe pentru populație

Plafonarea prețului la lemnul de foc scumpește produsul cu până la 10%, iar furnizorii spun că vor factura separat lemnul de foc de serviciile de transport, depozitare sau paletizare, care presupun TVA de 19%.

„Cel puțin 50% dintrei operatori au ales sa factureze separat servicile , astfel să poată  vinde în continuare produsele în piață. Acest fapt a condus la scumpierea  lemnului de foc pentru că acele servicii au adăugat TVA –ul de 19%”, a declarat Cătălin Tobescu, Asociația pentru Industria Lemnului – Prolemn.

Guvernul a plafonat prețul la lemnul de foc la 400 de lei pe metrul cub la începutul lunii Octombrie, măsura vizând aproximativ 3 milioane de gospodării din România. Problema este că nu există produsul finit pe care să-l cumpere cu banii respectivi.

Potrivit unor surse politice, liderii Coaliției iau în calcul introducerea unor măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile, cum ar fi vouchere, pe lângă măsura plafonării. Subiectul este discutat și la nivel European. Este o decizie așteptată de peste 3 milioane de gospodării, care folosesc lemne de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button