EDITORIAL

Dreapta Unită, chemată să rezolve nerealizările liberale

Last Updated on iunie 5, 2024 by Romeo Crismaru

Alianța Dreapta Unită s-a format pe scena politica românească dintr-o necesitate, aceea de a reprezenta electoratul de dreapta. Acesta este și motivul pentru care USR, PMP și Forța Dreptei, partidele care formează Alianța Dreapta Unită, au decis să candideze împreună la alegerile din acest an.

Necesitatea este dată de aceea că, după ce PNL a acceptat să coopteze PSD la guvernare, liberalii au cam renunțat la măsurile cu caracter liberal, respectiv sprijinirea antreprenorilor, a mediului privat, a inițiativei liberale, a celor care practică profesii liberale și, în general, s-au supus și au sprijinit mai mult măsurile social-democrate, bazate mai mult pe protecție socială, reducerea impactului generat de inflație, măriri de salarii, sprijin pentru persoanele vulnerabile, etc. În aceste condiții, partidele care compun Alianța Dreapta Unită au considerat că este de datoria lor să se unească și să ofere o șansă liberalismului, după ce PNL nu doar că s-a prăbușit la nivel de percepție ca urmare a modului cum au exercitat actului de guvernare, dar lasă și impresia că este un partid anexă a PSD, un partid care nu mai poate sau poate prea puțin prin propriile sale forțe sau prin ei înșiși, așa cum sună sloganul lor politic.

Această situație s-a reflectat și în teritoriu, iar județul Mehedinți nu este o excepție. După ce PSD a intrat la guvernare, rolul PNL Mehedinți a scăzut pe scena politică local. Mai mult, și în ceea ce privește administrația publică locală nu s-a remarcat vreo contribuție notabilă a liberalilor. În vreme ce PSD Mehedinți și-a urmărit programul său social legat de infrastructura rutieră, cea de sănătate, școlară, a protecției sociale, aleși locali liberali nu au venit cu inițiative care să sprijine și să dezvolte inițiativa primată. Este adevărat că au susținut proiectele de dezvoltare propuse de PSD Mehedinți, însă nu au inițiat proiecte cu adevărat de dreapta, investiții private, prin care să contribuie la dezvoltarea sectorului privat în județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button