ACTUALITATE

Drumul Stăncești – Stângăceaua, va fi modernizat

Last Updated on iulie 13, 2023 by Romeo Crismaru

Un nou contract de finanțare semnat pe PNI “Anghel Saligny” pentru Consiliul Județean Mehedinți.

Ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea drumului Stăncești-Stângăceaua.

Este vorba despre un drum preluat de Consiliul Județean Mehedinți de la autoritățile locale, care nu a fost niciodată asfaltat și va fi modernizat acum, după ce proiectul elaborat de Consiliul Județean Mehedinți a primit finanțare în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Pentru proiectul de modernizare a DC 76, pe tronsonul DC 74 – Stăncești, sat aparținător orașului Strehaia, au fost realizate deja, procedurile de licitație pentru serviciile de proiectare și execuție. Lungimea drumului este de 3,818 km. Valoarea contractului de finanțare este de 7.208.152,12 lei, Consiliul Județean Mehedinți asumându-și o contribuție de 1.387.606,15 lei.

Pe lângă modernizarea drumului care a fost întreținut de Consiliul Județean în ultimii doi ani, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor, podețe transversale, legături cu drumurile laterale, accese la proprietăți, parapet de protecție și lucrări privind siguranța circulației.

Primarul comunei Tâmna, Dumitru Șerban, a semnat contractul de finanțare pentru o investiție foarte importantă, “Sistem de alimentare cu apă în satul Boceni, comuna Tâmna”, cu o valoare de 2.468.042,63 lei.

„Consiliul Județean continuă modernizarea drumurilor în județul Mehedinți și susține investițiile administrațiilor locale în utilități! Sunt obiective esențiale pentru un trai decent pentru locuitorii județului!”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button