ACTUALITATE

Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de euro

Last Updated on iunie 27, 2022 by Toma Mihai

Banii vin prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) sub forma unor acorduri cadru pe mai mulți ani.
Atribuirea contractelor se face, evident, prin licitație publică, iar constructorii au de îndeplinit anumite condiții pentru a intra în joc.

În prezent, acordul cadru pentru întreținerea drumurilor naționale din Oltenia, cu o valoare de 240,6 milioane de lei pentru trei ani, se apropie de final.
Așa că a fost lansată o nouă procedură, de data asta pentru următorii patru ani.

Licitația lansată la începutul lunii se află încă în etapa de primire a ofertelor, termenul final fiind data de 12 iulie. CNAIR, prin DRDP Craiova (instituția care administrează drumurile naționale din Oltenia), pune acum pe masă 409.966.039 lei fără TVA (valoare estimată) pentru șase loturi de lucrări. Adică maxim 98,5 milioane de euro, cu TVA.Drumurile naționale din Oltenia, întreținute cu 98,5 milioane de euro.

Lucrările trebuie să aibă o garanție de 3 ani, față de acordul trecut, acum a fost introdus și „lotul Orșova“, pe lângă cele clasice: Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin și Râmnicu Vâlcea.

De fapt, tipul de covor asfaltic solicitat este același pentru toate loturi. Diferă doar sectoarele de drum pe care se aplică, pentru că fie care lot corespunde unui județ. Doar Mehedințiul are două loturi în licitație.

Revenind la lotul care ține de Craiova, asfaltarea se va face pe mai multe porțiuni din DN 6 Craiova – Timișoara, DN 65 Craiova – Pitești, dar și pe DN 56A Calafat – Drobeta Turnu Severin și DN 6B Craiova – Hurezani (drumul de Melinești). Pe sectoarele de drum pe care se vor executa covoare asfaltice se vor executa marcaje rutiere permanente în strat gros (termoplastic), fiind precedate de marcaje provizorii în strat subțire (temporar), după cum se specifică în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button