SOCIAL

Efectele prafului saharian asupra sănătății

Last Updated on aprilie 24, 2024 by Erceanu Ileana

Beatrice Mahler, manager al Institutului Marius Nasta din București, a vorbit despre efectele pe care le are praful saharian, ea explicând că persoanele cu afecțiuni respiratorii sunt predispuse la cele mai mari riscuri.

„Fiind vorba de niște particule foarte fine, ele au posibilitatea să intre în căile respiratorii și să producă iritație locală. Cele mai mari riscuri le au persoanele care sunt cunoscute deja cu afecțiuni respiratorii și care în momentul unor astfel de situații, când sunt alerte din partea autorităților trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă, dacă se poate, și să aibă, dacă se poate, medicația de rezervă”, a spus doctorul pneumolog, potrivit Libertatea.ro. 

Doctorul pneumolog a precizat că persoanele care sunt predispuse la alergii se pot confrunta cu simptome specifice, precum lăcrimarea, strănutul și tusea însă purtarea măștii poate ajuta doar persoanele cu afecțiuni pulmonare sau alergice, în caz contrar efectul este minim. 

„Praful este foarte fin și masca are limitele ei de filtrare. Recomandarea este doar pentru persoanele care sunt afectate și au o capacitate pulmonară scăzută din cauza unei afecțiuni. Nu cred că masca ne-ar ajuta foarte mult”, a spus managerul Institutului Marius Nasta din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button