EDUCATIE

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli

Last Updated on septembrie 11, 2023 by Erceanu Ileana

Controale-fulger în şcoli și licee pentru depistarea consumatorilor de droguri.

Elevii care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri ar putea fi testați în școli. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în cazul în care „manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”. El a precizat că o astfel de testare s-ar face doar cu acordul părinţilor.

El a vorbit despre măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, care să fie incluse în „Planul Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024”, plan care există, spunând că a stabilit o întâlnire cu reprezentanții mai multor ministere, între care Educație, Sănătate, Muncă.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat el. Cum era de aşteptat, propunerea a stârnit un val de nemulţumiri, atât în rândul tinerilor cât şi al părinţilor, care trebuie să îşi dea acordul atunci când e vorba despre minori.

În acest contest, ministrul de Interne a vorbit despre analizarea posibilității „testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button