EDUCATIE

Elevii vor face lecții de Educație rutieră în școli

Last Updated on mai 21, 2024 by Erceanu Ileana

Elevii vor face lecții de Educație rutieră în școli, de anul viitor.

România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți și răniți grav. În cele mai  multe cazuri vinovați de tragedii sunt și pietonii și tocmai de aceea Ministerul Educației a lansat câteva ghiduri pe baza cărora să se facă instruire rutieră în școli.

Peste 1.500 de copii au murit anul trecut în accidente produse pe șosele din România, iar 3.500 au fost grav răniță. Vinovați sunt adesea și pietonii care traversează prin locuri nepermise. În astfel de condiții au murit 263 de copii. De anul viitor, copiii vor primi în școli lecții de Educație rutieră, bazate pe ghidurile lansate de Ministerul Educației.

”Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții, este firesc să ne asigurăm că tinerii și copiii din societatea noastră beneficiază de sprijinul necesar pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.
Pentru a-i ajuta să dobândească aceste cunoștințe esențiale, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, Romania vă pun la dispoziție următoarele ghiduri de educație rutieră:
-Ghid de educație rutieră pentru învățământul primar
-Ghid de educație rutieră pentru învățământul gimnazial
-Ghid de educație rutieră pentru învățământul liceal”,
a anunțat Ministerul Educației.

”Sunt ghiduri care vizează, de asemenea, conduita preventivă. Ele practic sunt adaptate vârstei copiilor care primesc informațiile respective”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

E în dezbatere acum și un proiect care ar permite obținerea de permis de conducere pentru categoria B, înainte de vârsta majoratului. Indisciplina șoferilor e doar una dintre cauzele tragediilor de pe șoselele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button