ACTUALITATEPOLITIC

EUGEN TOMAC, alături de românii din Chișinău

Last Updated on februarie 21, 2023 by Romeo Crismaru

Zilele acestea europarlamentarul român EUGEN TOMAC se află la Chișinău, la Adunarea parlamentară Euronest, reuniune la care participă parlamentari din Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan și din Parlamentul European. Tomac îi asigură pe frații noștri de peste Prut că suntem alături de ei, în aceste moment grele.

„Am venit aici în primul rând pentru a-i asigura pe românii de pe această parte a Prutului că suntem alături de ei. Noi, cei din România, dar și toată Uniunea Europeană. În aceste vremuri în care Kremlinul amenință R. Moldova aproape zilnic, este obligația noastră să fim solidari și să susținem cu toată forța acest ținut românesc continuu hărțuit de urmașii lui Stalin. Mai ales că astăzi, R. Moldova are un lider curajos precum Maia Sandu. Trebuie să fim uniți fără rețineri în a apăra o cauză dreaptă, pentru că este și cauza noastră!”, a scris europarlamentarul PPE, pe contul său oficial de Facebook.

Despre atacurile jenante la adresa doamnei Maia Sandu

„Am văzut, în această seară, o rafală de atacuri absolut jenante la adresa președintei Maia Sandu”, scria Tomac pe contul său, pe 20 februarie 2023.

„Nu pot să cred că în România este activă o propagandă pro-rusă de aceste proporții. Asta în timp ce partidele satelit ale Moscovei încearcă să divizeze tot mai agresiv societatea basarabeană”, mai spune Tomac.

Maia Sandu a explicat, la conferința pentru securitate de la München, că cea mai mare amenințare pentru R. Moldova o reprezintă dezinformarea. Iar Rusia a investit și continuă să investească în dezinformare. Efectul direct al propagandei ruse este faptul că peste 50% din populația R. Moldova nu vrea să renunțe la statutul de neutralitate, în condițiile în care armata rusă staționează ilegal pe teritoriul ei, în regiunea separatistă transnistreană, de peste 30 de ani. Acest lucru se întâmplă astăzi, când Maia Sandu a cerut oficial sprijin din partea NATO. „Totuși, ceea ce nu înțeleg aceste biete instrumente este că în istorie contează enorm să fii de partea ei bună”, a concluzionat Eugen Tomac.

Recent, Președinta Maia Sandu a prezentat planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova

Pe data de 13 februarie 2023, Maia Sandu declara că Rusia vrea să atace instituțiile statului și să ia ostatici

Președinta Maia Sandu a prezentat un plan pregătit de Kremlin pentru a înlătura conducerea legitimă a R. Moldova.

„În acest context, Președintele României trebuie să convoace CSAT și să sporească sprijinul acordat pe toate palierele R. Moldova. Românii din R. Moldova au nevoie de sprijinul total al României în fața acestor provocări ale Rusiei. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să ne unim forțele pentru a opri o nouă anexare forțată a Rusiei așa cum s-a întâmplat pe 28 iunie 1940, când Basarabia a fost ocupată”, a precizat Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button