POLITIC

Eugen Tomac: ,,Trebuie să căutăm soluții pentru apărarea României și R. Moldova”

Last Updated on februarie 27, 2024 by Erceanu Ileana

 „În acest an plin de alegeri, puțini vor vorbi despre apărare, război, dezinformare sau amenințări ce privesc România și R. Moldova. Eu însă cred că este bine să discutăm și să căutăm soluții”, spune Eugen Tomac.

,,Una dintre ele este să alocăm minim 3% din PIB pentru apărare. Înzestrarea Armatei trebuie să fie prioritate zero, așa cum fac și alte țări care se gândesc, cu îngrijorare și totodată responsabilitate, la ziua de mâine, nu doar la alegerile de azi. În primul rând, România este expusă enorm. În interior, politicienii subminează cel mai mult reziliența noastră în fața acestor amenințări directe. În mod special, pentru că politicienii care ne conduc una spun și alta fac. Au alocat 2,5% din PIB pentru apărare, dar au cheltuit doar 1,58% din PIB pentru armată. Ceea ce pune țara într-o situație absolut ridicolă și greu de explicat oricui în NATO și UE. Într-o asemenea situație să-ți depui dosarul de admitere la șefia NATO, spune multe despre cel ce își caută un nou job.

Mai avem și un braț activ în politică care s-a angajat fără perdea de partea Rusiei în acest front împotriva Uniunii Europene, împotriva NATO și evident împotriva vecinilor ucraineni cu care noi am avut o relație rece până în 2022, dar ei astăzi merită toată empatia și susținerea noastră.

Orice politician, și nu numai, auziți că va critica Ucraina, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și NATO, nu-i mai dați a doua șansă, trebuie să știți că acel personaj face asumat propaganda pro Kremlin. Aici nu există a doua opțiune, ci este o luptă deschisă între bine și rău. Atât.”, a adăugat Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button