ACTUALITATE

Examen auto 2024

Last Updated on mai 21, 2024 by Erceanu Ileana

Cele mai dificile întrebări la care mulți candidați greșesc frecvent.

Persoanele care vor să obțină permisul de conducere categoria B trebuie să urmeze cursurile unei școli de șoferi, iar la final să treacă printr-o serie de teste teoretice și practice.

Testarea teoretică pentru obținerea permisului auto categoria B constă în 26 de întrebări, fiecare având trei variante de răspuns. Întrebările pot avea unul, două sau toate răspunsurile corecte, iar chestionarul trebuie finalizat în 30 de minute.

După 5 răspunsuri greșite, proba teoretică susținută pe calculator se oprește automat. Pentru a promova această probă și a avea acces la proba practică, candidații trebuie să răspundă corect la cel puțin 22 de întrebări.

Proba practica se sustine de catre cei ce au promovat proba teoretica de sala și consta in conducerea autoturismului pe traseu, impreuna cu un agent de la Politie.

Câteva dintre cele mai dificile întrebări la care mulți candidați greșesc frecvent la examenul auto sunt:

1. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reținerii permisului de conducere?
A. pentru neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului; B. pentru nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la depășire; C. pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

Răspuns corect: A, B 

2. În care dintre următoarele situații sunteți obligat să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități?
A. în curbele deosebit de periculoase, semnalizate ca atare; B. în curbele în care vizibilitatea este sub 50 m; C. în zonele în care este interzisă depășirea.

Răspuns corect: B 

3. Brațul drept, întins orizontal, al polițistului indică „Oprire“ pentru:
A. vehiculele și pietonii care vin din față; B. vehiculele și pietonii care vin din spate; C. vehiculele și pietonii care vin din față și din spate.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button