SPORT

FIFA a stabilit orașele Cupei Mondiale din 2026

Last Updated on iunie 17, 2022 by Toma Mihai

FIFA a dezvăluit joi, la New York, cele 16 oraşe care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale de fotbal din 2026, organizată pentru prima oară de trei ţări, SUA, Mexic şi Canada, menţinând însă suspansul în privinţa finalei, informează AFP.

După cum era de aşteptat, Statele Unite şi-au tăiat partea leului, cu unsprezece oraşe (Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami, New York), în timp ce Mexicul va avea trei (Guadalajara, Ciudad de Mexico, Monterrey) şi Canada două (Toronto, Vancouver).

Deloc surprinzător, stadionul Azteca din Ciudad de Mexico figurează pe această listă şi devine primul care găzduieşte trei Cupe Mondiale, după cele din 1970 şi 1986, la care a fost teatrul finalelor câştigate de Brazilia, respectiv Argentina.

Cupa Mondială din 2026 va inaugura un nou format cu 48 de echipe şi 80 de meciuri, faţă de 32 de echipe şi 64 de meciuri pentru Cupa Mondială 2022, programată în perioada noiembrie-decembrie în Qatar.

Conducătorul FIFA a promis o reflecţie în privinţa distanţelor care urmează să fie parcurse, în timp ce unele oraşe de pe lista CM 2026 sunt la mai mult de 4.000 km distanţă.

„Într-o regiune atât de mare precum America de Nord, trebuie să avem grijă de asta, să ne asigurăm că echipele joacă în ‘clustere’ unde fanii nu trebuie să parcurgă distanţe nebuneşti, la fel şi echipele”, a spus Gianni Infantino.

Statele Unite au organizat pentru prima dată Cupa Mondială în 1994, un eveniment care a contribuit la stimularea fotbalului într-o ţară în care baschetul, baseball-ul şi fotbalul american sunt disciplinele dominante.

Sursa ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button