EVENIMENT

Fostul președinte Emil Constantinescu, în vizită la SEVERNAV

Last Updated on iulie 19, 2024 by Romeo Crismaru

Zilele acestea, Muzeul Regiunii Porților de Fier este gazda delegatiei de academicieni si oameni de stiinta din cadrul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, institut aflat sub patronajul fostului presendinte al României, din perioada 1996-2000, Emil Constantinescu. Fostul Președinte a efectuat și o vizită la Șantierul Naval SEVERNAV

Lucrările susținute pe parcursul celor două zile se referă la confluențe culturale și istorice, patrimoniu, frontiere politice, mize economice în zona Dunării de Jos. Aflat în județul Mehedinți, fostul Președinte a participat la această conferintață științifică organizatăn de către Muzeu, în care a susținut o alocuțiune și a întreținut dialoguri cu membrii reprezentanți ai Muzeelor, atât locali, cât și naționali.

Totodată, fostul Președinte Emil Constantinescu a efectuat o vizită la Șantierul Naval Severnav, din Drobeta-Turnu Severin. Această întâlnire a reprezentat un moment esențial, arătând devotamentul și pasiunea fostului Președinte față de transparență și ascultare activă. În urmă vizitei, domnul Constantinescu a avut parte de un tur al șantierului, alături de reprezentanții de baza ai acestei companii. Acest tur a fost conceput pentru a oferi o înțelegere cuprinzătoare a realizărilor și provocărilor întâmpinate în domeniul naval. La fiecare oprire, președintele și-a arătat deschiderea prin susținerea discuțiilor cu „navaliștii”, recunoscând contribuțiile acestora și obțînând informații valoroase asupra nevoilor și aspirațiilor lor.

Unul dintre punctele importante ale vizitei a fost reprezentat de anunțarea scopului călătoriei fostului președinte pe meleagurile oltenești, și anume lansarea unuia dintre cele mai importante proiecte de cercetare științifică pentru perioada următoare, intitulat „Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos.”

„Am ales Turnu Severin pentru a lansa unul dintre cele mai importamte proiecte de cercetare științifică pentru perioada următoare, și anume studiul de cercetare intitulat Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos. Două milenii de istorie între război și pace. Institutul nostru este primul institut de studii avansate din România, constituind modelul Princeton, care are că scop anticiparea viitorul pe baza înțelegerii prezentului, cât și trecutului. Am urmărit cu foarte mare atenție partea această de industrie navală și pot afirmă că deține o istorie foarte lungă….teza mea de doctorat cuprinde călătoriile mele foarte dese în această zona, fie cu scopul unor cercetări științifice, fie strict deplasarea cu studenții mei până în Moldova Nouă în amonte; făceam 11 ore, era o călătorie foarte pitorească”, ne povestește fostul președinte.

Primirea fostului președinte de către reprezentanții Șantierului a fost copleșitor de caldă, reflectând aprecierea acestora față de realizările domniei sale în perioada în care a fost președinte al româniei, cât și implicarea actuală din postura de coordonator al programului „Orașele-Porturi de la Dunărea de Jos”.

În aceeași ordine de idei, evenimentul simbolic care marchează acest moment valoros pentru compania Severnav a fost reprezentat de semnarea „Cărții de Aur a Șantierului Naval” de către fostul președinte Emil Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button