ACTUALITATE

Furtună puternică în Craiova: străzi inundate, acoperișuri smulse și copaci doborâți 

Last Updated on iulie 3, 2022 by Toma Mihai

Copaci căzuți, acoperișuri smulse de vânt, mașini avariate și gospodării inundate –  sunt pagubele create de furtuna de sâmbătă după-amiaza, din Craiova. 

În zona Hotel Parc, mașinile au fost luate de ape și mutate zeci de metri mai departe. Rețeaua de canalizare nu a făcut față volumului mare de apă. 

Orașul s-a aflat timp de o oră, alături de alte șase localități din Dolj ( Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Breasta, Malu Mare și Cârcea), sub cod roșu de averse torenţiale, grindină, vijelie și frecvente descărcări electrice. 

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au intervenit, răspunzând la zeci de apeluri prin 112. În sprijinul ISU Dolj au venit echipaje de la ISU Mehedinți și ISU Olt. 

Printre obiectivele afectate de inundaţii se numără căminul unui liceu, Muzeul de Artă din Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, arhiva Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi cinci locuinţe, dar şi un agent economic. De asemenea, pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme care nu au mai putut înainta pe străzile inundate şi a două persoane blocate într-o farmacie.

Acoperişurile a cinci imobile au fost afectate de vijelie, şase copaci şi trei stâlpi de iluminat au fost puşi la pământ, iar în una dintre situaţii un copac a căzut pe o conductă de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button