SPORT

Gabi Szabo a povestit ce a făcut cu lingourile de aur dedicate câștigătorilor

Last Updated on iunie 2, 2022 by Toma Mihai

În urmă cu 23 de ani, Szabo a cucerit circuitul Golden League, un eveniment uriaș care aduna cei mai valoroși atleți ai lumii. Eleva lui Zsolt Gyongyossy strângea în acel sezon magnific 13 victorii (un triumf în proba de 1.500 , celelalte la 3.000 și 5.000 m). Gabi Szabo s-a impus în toate cele șapte etape și a împărțit premiul cu danezul Wilson Kipketer. 

În 1999, Gabi Szabo cucerea premiul de „Cea mai valoroasă atletă din lume”, alături de legendarul sprinter american Michael Johnson, specialist la 200 m și 400 m. Szabo, actuala șefă de la CSM București, avusese un an senzațional și făcea un excelent PR României pe toate meridianele lumii. A urmat un an la fel de bun, 2000, când a luat aurul olimpic la Sydney și mai punea plus de valoare. 

Misterul mai puțin contează. Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport. Ți s-a dat posibilitatea să alegi, lingourile sau banii. La momentul respectiv am ales lingourile. Da, ele sunt într-o bancă. Cert este că lumea trebuie să înțeleagă că eu, Gabi Szabo, mi-am făcut bănuții cu foarte multă muncă”, a declarat Gabi Szabo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button