Economic

Hidroelectrica a strâns peste 40.000 de plângeri de la clienții casnici

Last Updated on octombrie 4, 2022 by Erceanu Ileana

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și compania care atrage din ce în ce mai mulți clienți casnici pe partea de furnizare din cauza ofertei foarte bune, a primit, în primul semestru al acestui an, 40.589 de plângeri de la clienții casnici, potrivit datelor publicate de companie.

Hidroelectrica a primit, în total, 40.762 de plângeri de la toți clienții, dintre care 40.589 de la clienții casnici, iar aproape toate plângerile (40.476) au fost întemeiate, doar 286 fiind catalogate de companie ca nesoluționabile, conform centralizării Hidroelectrica la șase luni.

Cele mai multe plângeri au vizat, așa cum era de așteptat, facturarea energiei consumate, știut fiind deja că Hidroelectrica nu trimite facturi cu lunile și că lucrează la rezolvarea acestui impediment – circa 25.000. Dintre acestea, mai mult de o treime, adică peste 8.500, nu au fost rezolvate în termenul legal.

Urmează, ca număr, plângerile legate de ofertare (aproape 4.900), dar marea lor majoritate au fost rezolvate de companie în termenul legal – doar 5% nu au fost soluționate.

Compania a primit , luna trecută, 5.000 de cereri pe zi de la consumatori casnici care doresc să devină clienții  companiei.

Hidroelectrica are, de multă vreme, cel mai mic preț de furnizare către clienții persoane fizice, de circa 0,25 lei/kWh pentru energia activă, menținut la acest nivel în ciuda creșterii explozive a pețurilor din piața de energie. Oferta este valabilă pentru toți clienții persoane fizice până la finalul anului, iar contracele sunt încheiate pe un an, perioadă în care prețul rămâne fix.

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button