Economic

Hidroelectrica va depune ofertă de cumpărare a CEZ Vânzare, firmă cu 1,4 milioane de clienți

Last Updated on septembrie 26, 2022 by Erceanu Ileana

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va depune o ofertă pentru cumpărarea firmei de furnizare CEZ Vânzare, care se află  în portofoliul MIRA, potrivit datelor prezentate de societate.

Consiliul de Supraveghere al Hidoelectrica, a decis  “avizarea ofertei Hidroelectrica în cadrul procesului de achiziție a CEZ vânzare”, potrivit informațiilor publicate  pe site-ul producătorului de energie, oficializând astfel intenția companiei, despre care se vorbea de mai multă vreme în piață, de a achiziționa una dintre marile firme de furnizare a energiei electrice din piața locală.

În primăvară, Hidroelectrica anunța că vrea să cumpere servicii de consultanță pentru achiziționarea unei companii de furnizare de energie electrică și gaze naturale. Consultantul selectat a fost Deloitte, cu care producătorul a semnat contractul de consultanță pentru a i se face o analiză legată de achiziția unui furnizor. De atunci, piața a speculat că este vorba fie de Electrica Furnizare, fie de CEZ Vânzare, ca ținte ale preluării.

Acum, Hidroelectrica face o ofertă pentru achiziția CEZ Vânzare.

CEZ Vânzare este firma de furnizare deținută de grupul ceh CEZ în România, care a fost cumpărată, odată cu toate celelalte active (distribuția, parcul eolian din Dobrogea, microhidrocentralele din Caraș) de către Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), într-o tranzacție totală de 4,7 miliarde de lei. CEZ Vânzare are circa 1,38 milioane de clienți casnici și comerciali.

Dacă va ajunge să cumpere CEZ Vânzare – Hidroelectrica a mai avut o tentativă eșuată, alături de Electrica și SAPE, de a cumpăra toate activele CEZ din România – Hidroelectrica va deveni așadar unul dintre greii pieței de furnizare din țară.

La cei circa 300.000 de clienți casnici la care ajuns cu cea mai bună ofertă de pe piață și cei 21.000 de clienți casnici și non-casnici mari (date de la jumătatea anului) se vor adăuga 1,3 milioane de clienți casnici și 75.000 de non-casnici (date la jumătatea anului) pe care îi are CEZ Vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button