ACTUALITATE

Încă un motiv în plus de a vizita Parcul Național Domogled

Last Updated on august 1, 2023 by Erceanu Ileana

Un nou traseu turistic a fost refăcut recent în Parcul Național Domogled, mai exact către Cascada Fecioara Maria, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Banatul Montan!

 De curând, angajații Parcului Național Domogled-Valea Cernei au degajat traseul ce duce spre Cascada Fecioara Maria, un traseu ce pornește de la kilometrul 12 față de orașul Băile Herculane, pe podul de piatră ce deschide și traseul spre Cascada Vânturătoarea.

„Traseul spre Cascada Fecioara Maria este cel mai ușor traseu din Parcul Național Domogled-Valea Cernei pentru că nu presupune urcatul pe munte, și este o plimbare de aproximativ o oră pe conturul Lacului Băile Herculane, cu plecare de la podul aflat la coada lacului.

 Cascada are o cădere de aproximativ cinci metri, cu două trepte. Spectaculosul se află însă între cele două trepte unde este un mic iaz săpat în stâncă. Apa are o adâncime de aproximativ 1,50 metri și este foarte limpede. Acest traseu poate fi parcurs și pe bicicletă.“, au precizat de curând reprezentanții Romsilva.

Recunoscut în lume pentru frumusețile unice din ariile protejate, Parcul Național Domogled-Valea Cernei adăpostește în prezent peste 9.732,26 de hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, ceea ce reprezintă peste 10% din pădurile valoroase incluse în lista organizației mondiale pentru Europa. Ca noutate, în luna august, pentru turiștii care ajung pe Valea Cernei, Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled va fi deschis și sâmbăta, în intervalul orar 9:00-17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button