ACTUALITATE

Incendiu la o anexa a unei case de locuit din Severin

Last Updated on august 18, 2023 by Erceanu Ileana

Noaptea trecută, cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei case de locuit, situată pe strada Ștefan Odobleja din municipiu.

 Intervenția promptă a pompierilor militari, a redus semnificativ pagubele materiale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, salvatorii reușind să împiedice propagarea flăcărilor la casa din imediata apropiere, dar și la alte două locuințe învecinate.

Un rol important în desfășurarea cu succes a intervenției l-a avut și locotenent colonel Brîndușoiu Teodor, care locuiește în proximitate. Până la sosirea salvatorilor, acesta a efectuat rapid o recunoaștere, preluând comanda la sosirea forțelor de intervenție.

A menținut permanent legătura cu dispeceratul și a coordonat echipajele operative. Flăcările au cuprins materiale lemnoase, aparate electrice, instalații electrice și acoperișul din policarbonat, pe o suprafață de circa 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric improvizat.

Ofițerul, locotenent colonel Brîndușoiu Teodor, este șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Mehedinți din anul 2016, acesta fiind absolvent al Facultății de Pompieri, promoția 2007.

Pentru un militar de carieră, acesta a fost un gest firesc, în sprijinul semenilor, dar pentru proprietari a fost o binecuvântare, casa fiind salvată în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button