ACTUALITATE

Începe pulverizarea aeriană pentru combaterea insectelor, în Severin

Last Updated on mai 27, 2024 by Erceanu Ileana

Începe acțiunea de pulverizare aeriană a tratamentelor pentru combaterea insectelor dăunătoare.

Începe acțiunea de pulverizare aeriană a tratamentelor pentru combaterea insectelor dăunătoare, la Drobeta-Turnu Severin. Pe 28 și 29 mai acestea se vor efectua pe întreg teritoriul orașului, atât dimineața, cât și seara, în funcție de condițiile meteorologice.

„Am început acțiunea de combatere avio-chimică pe care o facem an de an în municipiu. Vor fi trei misiuni de zbor, în această perioadă de vară, acoperind întreaga suprafață a municipiului. Substanța care se folosește este atestată de Ministerul Sănătății și de asemenea, firma care execută aceste zboruri este autorizată pentru aceste acțiuni de combatere,” a transmis Gheorghe Stăiculescu, director al Direcției Tehnice-Primăria.

Produsul biocid folosit pentru combaterea insectelor este avizat de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor în concentrația utilizată. După tratamentele efectuate cu aeronave, primăria va începe și tratamentele de la sol, pentru combaterea insectelor dăunătoare.

„De mâine începem acțiunea de combatere a insectelor dăunătoare, la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin. Acționăm atât pentru confortul cetățenilor, dar în același timp și pentru protejarea vegetației. Este o operațiune pe care o facem an de an. În perioada următoare, atunci când vremea ne va permite, vom demara și procedura de pulverizare la sol.” A transmis primarul orașului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.

Primăria orașului Drobeta-Turnu Severin a înștiințat și Asociația Crescătorilor de Albine, deoarece în perioada efectuării tratamentelor de combatere a insectelor dăunătoare, populația de albine poate avea de suferit, iar crescătorilor le este recomandat ca stupii să fie închiși în următoarele săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button