ACTUALITATE

Începutul anului agricol 2023

Last Updated on octombrie 7, 2022 by Erceanu Ileana

După ce s-au confruntat cu o secetă cruntă în 2022, fermierii trag nădejdea că vremea va fi de partea lor la acest început de sezon agricol.

Din punct de vedere meteorologic, Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile la rând vremea se menţine însorită, propice lucrărilor agricole, dar, din păcate, este luna cu cele mai slabe cantități de precipitații, se arată în estimările meteorologice emise pentru intervalul 3-31 octombrie 2023 de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Potrivit meteorologilor, și în săptămâna 10-17 octombrie temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipații vor fi însă deficitare în toate regiunile.

Meteorologii estimează că în săptămâna 24-31 octombrie mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button