ACTUALITATE

Injecțiile cu insulină ar putea fi înlocuite cu pastile sau chiar cu ciocolată și jeleuri

Last Updated on februarie 2, 2024 by Erceanu Ileana

Această nouă insulină, care oferă o alternativă la seringi sau pompe de insulină, va fi gata pentru a fi testată pe oameni în 2025.

Oamenii de știință au dezvoltat o modalitate de a furniza insulină pe cale orală, prin intermediul unei pastile sau al unei ciocolate fără zahăr, și au testat-o cu succes pe animale, scrie Euronews Next.
Aproximativ 61 de milioane de persoane suferă de diabet în Europa, iar între 5 și 10% dintre acestea au diabet de tip 1, ceea ce înseamnă că trebuie să ia insulină zilnic pentru a-și controla nivelul de glucoză din sânge. Noua formulă de insulină orală, ce urmează a fi testată pe oameni în 2025, va fi o alternativă la seringile, stilourile sau pompele de insulină.

Unele persoane care suferă de diabetul de tip 2, mai frecvent, trebuie, de asemenea, să ia insulină. Potrivit Federației Internaționale de Diabet, cele mai frecvente trei modalități de administrare a insulinei sunt: cu o seringă, un stilou de insulină sau o pompă de insulină.

„Dacă există o cantitate mare de glucoză în sânge, există o cantitate mare din aceste enzime, iar apoi acestea degradează polimerul și apoi eliberează insulina„, a spus Nicholas Hunt, conferențiar senior la Universitatea din Sydney, pentru Euronews Next.

 „Această modalitate de administrare a insulinei este mai precisă, deoarece distribuie insulina rapid în zonele din organism care au cea mai mare nevoie de ea. Atunci când luați insulina cu o seringă, aceasta este răspândită în tot corpul, unde poate provoca efecte secundare nedorite„, a declarat Peter McCourt de la Universitatea Arctică,  într-un comunicat.

În prezent, accentul se pune pe producția pentru viitorul studiu clinic, cu speranța de a începe până la sfârșitul anului. Hunt spune că speră să efectueze testele ulterioare în 2026, ceea ce, dacă va fi un succes, ar putea însemna să solicite aprobarea autorităților de reglementare cel mai devreme în 2028.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button