EDUCATIE

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024

Last Updated on aprilie 5, 2024 by Erceanu Ileana

Perioada de înscriere în învățământul primar este cuprinsă între 11 aprilie-14 mai, timp în care părinții pot depune cererile-tip.

Din 25 martie școlile sunt obligate să afișeze numărul de locuri și clase clase pregătitoare alocate, inclusiv pe site, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar județean. Părinții pot depune cererile de înscrierile între 11 aprilie – 14 mai.

Ministrul Educației a transmis că, în această perioadă, părinții vor avea acces la un număr Telverde, unde vor putea primi răspunsuri pentru întrebările legate de înscriere.

„Colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la şcoală în 2024. În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr Telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon Telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Pentru şcoala de circumscripţie, copilul este automat înscris în baza validării cererii de înscriere; Pentru o altă școală decât cea de circumscripţie copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

Rezultatele sunt afișate pe 29 mai (pentru prima etapă de înscriere): afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere; Tot pe 29 iunie (pentru a doua  etapă de înscriere) are loc afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu numele copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button