ACTUALITATE

Instanța desființează actualul directorat al Hidroelectrica 

Tribunalul București a decis să anuleze procedura prin care Hidroelectrica și-a ales directoratul, în anul 2019. Procesul a fost inițiat de un fost director financiar concediat și apoi repus în funcție tot de către instanță. Hidroelectrica este în plin proces de listare la bursă, Fondul Proprietatea, acționar minoritar, dorind să listeze minim 15% din pachetul de 20% pe care îl deține la companie, până la finalul acestui an, arată economomedia.ro.

„Anulează procedura de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 5 posturi de membri ai Directoratului S.P.E.E.H. Hidroelectrica SA desfăşurată în perioada 10.04.2019-04.06.2019. Obligă societatea pârâtă să emită o nouă decizie privind o nouă procedură de recrutare şi selecţie. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamant, constând în onorariul de avocat în cuantum de 2.500 lei. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 12.04.2022” a decis instanţa.

Decizia instanței nu este definitivă, încă, ci pe fond, iar Hidroelectrica o poate ataca.

Procesul a fost inițiat Petronel Chiriac, fost director financiar al companiei. În noiembrie 2017, Petronel Chiriac a fost concediat, dar ulterior a contestat decizia de concediere. Printr-o decizie pronunțată în decembrie 2020, instanța a hotărât să îi dea dreptate lui Petronel Chiriac și l-a repus în funcția deținută la Hidroelectrica înainte de concediere. De asemenea, Tribunalul a mai decis că Hidroeletrica trebuie să îi plătească lui Petronel Chiriac despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, de la data concedierii si până la reintegrarea efectivă, sume actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie, calculate la data plăţii efective, scria atunci Financial Intelligence.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button