EVENIMENT

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU PENTRU DRUMUL DE MARE VITEZĂ SEVERIN-DOMAȘNEA

Last Updated on februarie 6, 2024 by Romeo Crismaru

Se conturează Drumul Expres Craiova -Timișoara și se caută variantele optime de traseu pentru porțiunea de șosea care va străbate județul Mehedinți! Astăzi, la sediul primăriei Drobeta-Turnu Severin a avut loc o întâlnire de lucru, la care au participat autoritățile locale și județene, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNAIR) și proiectanții Drumului Expres Craiova – Timișoara.

Drumul va reconfigura rețeaua de transport, ocolind Drobeta-Turnu Severin prin partea de nord și străbătând localitățile Izvoru Bârzii, Breznița Ocol, continuând apoi către Ilovița, zona de nord a Orșovei și, de aici, spre Mehadia și Domașnea.

„După etapa de proiectare va urma faza de licitație și construcția propriu-zisă a drumului. Dezvoltarea infrastructurii rutiere va facilita accesul în orașul nostru, va reduce timpul de călătorie și va crește siguranța în trafic. Mai mult, un drum expres modern va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică a zonei, atrăgând investitori și noi locuri de muncă,” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

Procesul de proiectare este în plină desfășurare, cu trei variante de traseu posibile în acest moment, una dintre ele incluzând cel mai lung tunel construit în România, cu o lungime de 9 kilometri. Următoarea etapă va fi faza de licitație și construcția propriu-zisă a drumului. Decizia finală cu privire la varianta optimă a traseului pentru Drumul Expres Craiova – Timișoara, segmentul Drobeta – Turnu Severin – Domașnea, va fi luată în viitorul apropiat de către Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button