ACTUALITATE

INTÂLNIRE MEMBRII PROGRAM MOMAr

Last Updated on iunie 8, 2022 by Toma Mihai

Miercuri, 8 iunie, la Pavilionul Multifuncțional din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier a avut loc întâlnirea de lucru din cadrul Proiectului MOMAr.

Consiliul Județean Mehedinți, în parteneriat cu Guvernul Provinciei Zaragoza (Spania), Agenția de Dezvoltare Regională a Boemiei de Sud (Cehia), Provincia Groningen (Olanda) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Transporturilor din Saxonia (Germania) implementează din anul 2019 Proiectul “MOMAr – Models of Management for Singular Rural Heritage”, finanțat în cadrul Programului Interreg Europe.

În cadrul analizelor și dezbaterilor, Muzeul Regiunii Porților de Fier a fost apreciat ca exemplu de bună practică în ceea ce privește restaurarea și conservarea monumentelor de categoria A, din Parcul Arheologic, dar și dezvoltarea infrastructurii culturale și valorificarea acesteia ca produs turistic.

MOMAr reprezintă nevoia de a avea un management specific al patrimoniului cultural și natural, cu impact asupra cetățenilor pentru îmbogățirea calității vieții.

Sursa Muzeul Regiunii Porților de Fier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button