ACTUALITATE

Intervenția pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

Last Updated on aprilie 3, 2024 by Erceanu Ileana

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a nouă incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 11 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Dintre cele nouă incendii, opt au izbucnit la vegetație uscată și s-au manifestat pe raza unităților administrativ-teritoriale Bala, Breznița-Ocol, Corcova, Șimian și Prunișor.

Pompieri militari, lucrători ai ocoalelor silvice și echipe ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins peste 63 hectare de litieră de pădure, 43 hectare de vegetație uscată și 30 hectare de pășune.

Forțele de intervenție au depus eforturi susținute pentru a limita și lichida incendiile care s-au întins pe suprafețe foarte mari, în zone greu accesibile, și care, din cauza atenționării meteorologice cod galben de vânt, riscau să se extindă cu repeziciune.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button