ACTUALITATE

Invazie de musculițe în Drobeta Turnu – Severin

Odată cu înregistrarea temperaturilor ridicate, și-au făcut apariția și musculițele negre. Municipiul Drobeta Turnu Severin  este, pur și simplu, invadat de aceste insecte, asupra cărora tratamentul aplicat de autorități nu are niciun efect.

Nimeni nu știe de unde au venit sau când vor dispărea, însă, cel mai probabil, acestea s-au înmulțit alarmant din cauza căldurii. Chiar dacă nu prezintă niciun pericol pentru cetățeni, micile insecte sunt foarte sâcâitoare. Îți intră în nas, în gura, în ochi, sau se așază pe haine și piele, sentimentul fiind unul extrem de neplăcut.

Autoritățile au luat măsuri de combatere a acestor insecte, însă, efectele nu sunt cele așteptate.

„Aceste musculițe și-au făcut apariția în tot județul și, de altfel, în Dolj. Din câte înțeleg, este vorba despre o invazie venită din Serbia. Noi, ca autoritate locală, am pulverizat tratament, pe cale aeriană, în oraș, dar tratamentul nu dă rezultate în cazul musculițelor. Încercăm să intervenim și la nivelul solului. De altfel, pe 6 iulie, vom începe a doua tranșă a dezinsecției în oraș. Noi, când am început tratamentul pentru dăunători, nu am luat în calcul și aceste musculițe, pentru că, până acum, nu ne-am confruntat cu astfel de invazii. Am luat legătura cu instituțiile abilitate și încercăm să găsim o soluție., declară primarul municipiului Drobeta Turnu – Severin, Marius Screciu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button