ACTUALITATE

Judecate pentru fraudarea APIA cu aproape 300.000 de lei 

Last Updated on aprilie 1, 2022 by Toma Mihai

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au dispus începerea judecării a două inculpate, o consilieră APIA şi directoarea unei sucursale bancare, la data faptelor. Procurorii DNA au susţinut că angajata APIA ar fi obţinut, în numele unor fermieri, fără ştiinţa acestora, aproape 300.000 de lei. Printre infracţiunile reţinute de anchetatori se numără folosirea de documente false pentru obținerea de fonduri europene, falsul intelectual şi falsul informatic.

Procurorii DNA au mai susţinut că angajata APIA a obţinut aproape 300.000 de lei în numele fermierilor.

„Ulterior, inculpata M.V. ar fi intrat în posesia cardurilor bancare emise, fără drept, pe numele celor trei fermieri pe care le-ar fi utilizat în folosul propriu, pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar, de la ATM.
Prin aceste demersuri, inculpata M.V. ar fi intrat în posesia sumei totale de 272.258 lei, reprezentând fonduri nerambursabile ce li se cuveneau celor cinci fermieri”, au mai precizat procurorii DNA.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi pe 25 noiembrie 2021 şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe 21 martie 2022, instanţa a respins cererile privind nelegalitatea actului de sesizare formulate de inculpate şi a dispus începerea judecăţii. 

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button