ACTUALITATE

La Complexul unde minerii mor cu zile, marionetele politice o duc bine

Last Updated on ianuarie 20, 2023 by Romeo Crismaru

În timp ce muncitorii de la JILȚ înoată prin nămoale și își riscă viețile, înghesuți în mașini vechi de o jumătate de secol, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO o duce bine.

Ecourile teribilului accident de la Cariera JILȚ SUD încă nu s-au stins, trei familii își plâng morții, iar o tânără soție însărcinată l-a pierdut pe tăl copilului incă nenăscut, de numai 29 de ani. Mizeria din carieră și mașinile vechi de 41 de ani, închiriate pe bani grei de la Nicu Sarcină, dar și firmele care căpușează CEO, nu au nicio relevanță pentru șefii Consiliului de Supraveghere, unde ANDU MARCOCI câștigă 20 de mii de euro pe an!

Alexandru Marcoci, actualmente secretar de stat în MAI și președinte al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia o duce foarte bine în acest post unde a fost numit politic. Potrivit ultimei declarații de avere, depuse la 15 iunie 2022, Marcoci, alintat de șefii lui politici ANDU, a câștigat nu mai puțin de 112.021 (un miliard de lei vechi) anual, adică 22.404 euro. Asta înseamnă un venit de 9.335 de lei/lună, adică vreo 1.867 de euro pe lună, asta doar în calitatea sa de președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO. Numai că ANDU este și membru în CA al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, de unde a încasat anual suma de 18.821 de lei.

Un calcul simplu arată, așadar, că numai din consiliile de administrație și supraveghere, instrumente tradiționale ale sinecurii politice, adică din banii statului român, Alexandru Marcoci a umflat într-un an de zile suma de 130.842 de lei, adică 10.903 lei pe lună, mai exact peste 2.000 de euro pe lună.

Potrivit propriului CV, Alexandru Marcoci a făcut, imediat după absolvirea liceului „Domnul Tudor” din Severin, studii postliceale și a devenit tehnician topograf. Ambițios din fire, specialistul în energetică de azi, a terminat Facultatea de Geografie a Universității din București, în anul 2010. Ulterior a făcut un master în managementul organizației și studii postuniversitare în domeniul urbanismului.

Din 2009, cariera sa ia o altă turnură. Ajunge agent de vânzări la mai multe companii farmaceutice și face asta până în 2016. Apoi se înscrie în PNL, filiala Mehedinți. Din poziția de reprezentant vânzări la Terapia Cluj ajunge să participe la alegeri și e ales consilier județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button