ACTUALITATE

La numai 13 ani au făcut proiectul unei așezări umane în spațiu

Last Updated on mai 20, 2024 by Erceanu Ileana

Trei elevi români au fost premiați cu argint la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale.

Este vorba de Gerard K. O’Neill Space Settlement Contest, concurs cu o vechime pe peste 30 de ani, organizat de National Space Society (NSS) și susținut de NASA. Anul acesta, au participat peste 29.000 de elevi, din 28 de țări diferite, cu aproape 5.500 de proiecte.

Proiectul premiat de NASA, FIDES ULTIMATUM reprezintă o așezare umană plasată pe Orbita Joasă a Pământului, unde pot conviețui aproximativ 12.000 de persoane.

„Noi ne-am gândit ca această așezare să fie un prototip care ne-ar putea ajuta să înțelegem spațiul mai bine, astfel încât să putem construi așezări umane mult mai mari și în alte părți ale Universului. Noi nu vrem să creăm doar o simplă așezare umană, ci vrem să facem și cercetări științifice acolo. Fiecare torus sau structură toroidală are un scop: una este pentru locuințe, una este pentru agricultură și alta pentru cercetare”, au explicat Mihnea, Ianu și Sebi, pentru Fanatik.

Proiectul inedit a fost conceput astfel încât să redea condițiile de pe Pământ. Locuitorii sunt împărțiți în clase sociale care beneficiază de energie, gravitație și chiar și un mic sistem financiar. Medaliații NASA au înființat și un mic Parlament și un hotel pentru turiștii spațiali.

FIDES ULTIMATUM a început ca o formă de divertisment, doar că în timp lucrurile au luat o altă turnură. Cei trei elevi au primit mențiune la concursul de anul trecut. A fost și momentul când Sebi, Mihnea și Jianu și-au dat seama că pot obține mai mult. Așa că au aprofundat s-au implicat mai mult și au muncit până când au obținut argintul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button