SOCIAL

Lege pentru plafonarea adaosurilor comerciale la produsele românești

Last Updated on mai 23, 2024 by Erceanu Ileana

Plafon la adaosul comercial pentru toate produsele românești pentru ca marile magazine să nu mai calce în picioare producătorii locali.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vorbit, recent, despre o lege în pregătire care va fi depusă în Parlament. Este vorba despre un act normativ care va prevedea plafonarea adaosurilor comerciale la produsele agroalimentare românești, care acum ar fi prea scumpe. Potrivit ministrului, acestea au un adaos foarte mare în comparație cu cele din import.

Fermierii și procesatorii autohtoni susțin că ar fi dezavantajați de faptul că produsele de import se vând cu adaosuri mult mai mici și, astfel, sunt mai cumpărate de clienți, a relatat europafm.ro.

Florin Barbu a explicat că măsura Guvernului de plafonare a adaosurilor la anumite produse de bază a avut succes, iar acum acestea se vând mai ieftin.

„Lucrez deja la o lege pe care o vom depune în Parlamentul României privind plafonarea la toate produsele agroalimentare românești. De ce? Este o practică comercială neloială ca produsele realizate de către producătorii și procesatorii români să aibă un adaos comercial foarte mare la raft, iar produsele care vin din import au un ados comercial mai mic. Și bineînțeles, consumul este mai mare la produsele care vin din import și practic pe fermierii și procesatorii noștri îi dezavantajează”, a precizat ministrul Agriculturii în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button