ACTUALITATE

LIBERALII AU BLOCAT DEMITEREA DIRECTORULUI MARIAN BALACI, DE LA ISVERNA

Last Updated on iunie 17, 2022 by Romeo Crismaru

Directorul școlii din Isverna, acuzat de furt de lemn din proprietatea școlii, se ține tare pe funcție. Deși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că a cerut să fie schimbat, colegii de partid ai ministrului, liberalii din Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, s-au abținut de la vot.

Lovitură de teatru în cazul directorului Școlii gimnaziale din Isverna! Întrebat de jurnaliștii de la DIGI 24, ministrul Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu a declarat că a cerut pe data de 16 iunie ca Marian Balaci să fie demis. Gestul ministrului este unul de normalitate, doar că, legal, nu el poate demite un director de școală, ci Consiliul de Administrație de la inspectoratul școlar județean în subordinea căruia se afla școala și directorul vizați.

„Eu am cerut acum să fie schimbat. Deci, astăzi va fi schimbat”, a confirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro.

Concret, la data de 16 iunie 2022, s-a convocat Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, unde din cei 9 membri s-au prezentat 8. Supusă la vot, propunerea de încetare a detașării profesorului Marian Balaci pe funcția de director al Școlii gimnaziale din Isverna a fost respinsă. Din cei 8 membri prezenți, 7 s-au abținut și unul a votat pentru, adică inspectorul general Alin Tomoescu. Ca spectru politic, pentru că politicul e în toate, chiar și prin consiliile de administrație ale inspectoratelor școlare, cei 7 care s-au abținut sunt liberali, adică au aceeași culoare politică cu ministrul Educației! Culmea: deși declară în declarația de interese în calitate de consilier local la Isverna, că este președinte al PNL Isverna, situație incompatibilă cu calitatea de director de școală, Balaci mai declară, telefonic, pentru RTS, că el nu e membru PNL.

„Eu nu sunt membru PNL, aia e problema, am depus declarația aia, o fi, dar eu nu știu ce să vă zic, pentru că nu am competențe juridice, nu pot să vă dau un punct de vedere pentru că habar nu am! Eu știu ce o scrie pe acolo, că aia am depus-o anul trecut!”, a declarat MARIAN BALACI, director la Școala Isverna, pentru RTS TV.

Reamintim faptul că la școala generală din Isverna, județul Mehedinți, ar fi trebuit să ajungă două transporturi cu 38 de metri cubi de lemne. După ce primul transport a fost descărcat, al doilea nu a mai sosit la destinație. A fost descărcat în curtea pensiunii administrate chiar de directorul școlii, iar un localnic a alertat imediat autoritățile. Directorul școlii, Marian Balaci, a susținut că, de fapt, mașina s-ar fi defectat chiar lângă pensiunea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button